Un centenar de persones s'han reunit aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Pere per donar suport a la decisió presa pel govern de la CUP de la ciutat de no retirar els símbols independentistes de la façana del consistori. L'acte de suport ha estat convocat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural del Berguedà després de la interpretació del Cant dels Ocells que es fa cada dia a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Pere per reclamar la llibertat dels presos polítics.

L'acte ha aplegat veïns que habitualment ja participen a les tardes de Música per la Lllibertat i se n'hi han sumat d'altres després de conèixer-se la decisió del govern de no retirar els símbols independentistes, tal i com els requeria la Junta Electoral de la Zona.

Montserrat Soler, presidenta d'Òmnium Cultural del Berguedà ha llegit el manifest de suport. "Avui l'Ajuntament ha pres una decisió valenta davant el requeriment de la junta electoral i de moment ha decidit no treure cap dels símbols que recorden la falta de llibertat d'expressió, amb presos polítics i exiliats sortits de les urnes de la tardor del 2017". Soler ha recordat que "són a la presó i són a l'exili per acomplir el mandat que se'ls hi va encomanar, demostració clara i manifesta de la manca de democràcia a l'estat espanyol".

Per acabar, els representants de les entitats sobiranistes han assegurat que recolzen i agraeixen la decisió presa pel govern berguedà que fa referència a l'acord de ple aprovat el setembre del 2012 per una moció presentada per l'ANC en la que es demanava no retirar l'estelada del balcó consistorial fins assolir la independència de Catalunya.