Més de 300 persones ja s'han inscrit a la macrocantada solidària que el servei d'oncologia de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé ha organitzat per al proper dimecres 1 de maig a la plaça de Sant Pere de Berga. Una acció per recollir diners per als serveis d'oncologia dels centres hospitalaris de la Catalunya Central que participen a la campanya «Fem el camí al teu costat», que té com a activitat central la caminada des de Manresa fins a Montserrat -enguany prevista per al 10 de maig.

L'hospital de dia d'oncologia berguedà, per sumar més donatius a la causa solidària, ha programat una cantada multitudinària que serà dirigida per l'equip de Jordi Costa, que recentment ha impulsat el projecte The Sing Sang Sung, en aquest cas, amb la col·laboració del grup de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central i l'Ajuntament de Berga i voluntaris d'entitats diverses.

En dues hores, de 6 a 8 del vespre, els participants aprendran la cançó Caminem lluny, de Doctor Prats, a diferents veus. L'activitat és gratuïta, tot i que l'organització anima els presents a col·laborar amb la causa amb la compra de la samarreta creada per a l'ocasió, enguany de color corall. Per participar-hi es necessària, però, la inscripció, que encara es pot fer a través del web www.thesingsangsung.com. La voluntat de l'organització és «donar visibilitat al càncer, treure'l fora de les parets de l'hospital i fer costat a les persones que el pateixen i a les seves famílies». L'objectiu és aplegar com més veus millor i omplir la plaça de Sant Pere.