Més i millor, és el que prometen els impulsors d'Horroland per a la segona temporada. El primer scream parc del sud d'Europa escalfa motors per a la seva segona temporada, la propera tardor. Els pares de la criatura, que ja té un any d'experiència, van presentar ahir els primers detalls del que es trobaran els visitants que passin per les instal·lacions, als peus de l'antiga central tèrmica de Cercs i als peus de la C-16. Ahir també es van posar a la venda les 28.000 entrades per als 18 dies que restarà obert, entre el 4 d'octubre i el 16 de novembre, tres dies més que l'any passat ja que s'hi han incorporat tres diumenges.

David Moreno va ser ahir el mestre de cerimònies, acompanyat de la resta de l'equip responsable d'Horrorland la seva parella Cristina Raya, amb qui formen Horror Box, i els berguedans Sílvia Mosella i Climent Vila, d'Insomnia Corporation. Moreno va desgranar les principals novetats de la segona temporada del parc. Horrodland 2019 presentarà una versió millorada de tres de les atraccions que van estrenar-se l'any passat: Matadero -la més ben valorada pel públic i per la crítica- La Tèrmica i Clown Town; i incorporarà vuit espais totalment nous. «Volem sorprendre tant als repetidors que ja van venir l'any passat com als nous visitants», assegurava Moreno.

En la categoria de hounted house, és a dir, de passatges del terror, s'hi afegiran dues propostes noves, La casa del bosque i Suvirval Maze; mentre que en l'apartat de room escapes, tots seran nous de trinca. «Seran quatre experiències que permetrà als visitants haver de fer moltes coses per sortit, en molt poc temps i en alguns casos, en espais molt petits», va avançar Moreno. Seran Elevator, Subway, Freak Show i Torture.

Una de les estrelles de l'any passat va ser l'extreme house. «Va ser una sorpresa, perquè no ens esperàvem que tingués l'èxit que va tenir, tenint en compte que era molt escatològica i amb massa contacte físic», va recorda. Enguany, també hi haurà un espai per viure al límit, però en aquest cas, «els qui hi entrin viuran un terror psicològic i farà el recorregut immobilitzat». Es dirà Psycho Extreme.

Més enllà del terror, enguany el parc estrenarà una atracció que busca generar adrenalina entre els visitants». Serà al Zombie Killer, «una espècia de paint ball on s'hauran de matar zombis». Aquesta serà la proposta més cara del parc, en la que s'hi invertiran uns 200.000 euros, va anunciar Moreno.

Horrorland ampliarà enguany els espais i a banda de l'espai de Cabroworld, que ja hi era l'any passat, hi haurà dos escenaris, un d'interior i un d'exterior, on s'hi faran diversos espectacles d'animació al llarg de la tarda i la nit, «i també hi haurà més personatges que interactuaran amb els visitants». Per a Moreno, «aquest va ser un punt que vam creure necessari millorar l'any passat». Com en la primera edició, també hi haurà una zona gastronòmica «amb més oferta».

L'entrada general costarà 45 euros, excepte si s'adquireix abans del 30 d'abril, que costarà 35. L'entrada fast pass -que garanteix fer menys cua als visitants- valdrà 65 euros fins a finals d'abril i, a partir d'aleshores, 69. I l'entrada VIP costa 99 euros i, a partir del maig, 135. Ahir, la web de venda d'entrades va quedar col·lapsada ja a les 12, quan van obrir-se les vendes oficialment, degut al gran nombre d'interessats en conèixer la programació i adquirir els passis.

Les entranyes del parc

Els impulsors d'Horrodland presenten una nova proposta, enguany, dirigida sobretot a professionals del sector del terror. Un tour per les entranyes de les atraccions, les escenes i els espais on es preparen els personatges. La visita costarà 250 euros.