El Consell Comarcal del Berguedà, amb els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates i PSC, i les abstencions d'ERC i la CUP el pressupost més elevat de la seva història. Es tracta d'uns números, per aquest 2019, que s'enfilen fins als 23,3 d'euros. L'any passat va ser de 14,8 milions d'euros.

Tal i com ja va explicar aquest diari fa dues setmanes, quan el pressupost es va presentar als alcaldes de la comarca, aquest increment és degut a l'augment del capítol d'inversions amb les actuacions del programa de millores patrimonials que gestiona i adjudica l'ens a diferents municipis amb ajudes del fons Feder. I, especialment, per a la construcció d'una planta de triatge, valoració i compostatge pressupostada en 4,5 milions d'euros que es pagarà amb ajudes de l'Agència Catalana de Residus.

L'actual projecte de la planta de triatge que s'ha inclòs al pressupost suposa la meitat del total del capítol d'inversions, que ascendeixen a un total de 8,2 milions d'euros i que inclouen 450.000 euros per dur a terme l'onzena fase d'ampliació de l'abocador comarcal de Font Ollera per poder-hi continuar abocant deixalles; 400.000 euros per a la construcció d'àrees de contenidors als càmpings de la comarca; 534.790 euros en millora de camins i inversions que ja es troben en fase de licitació i conegudes com la reconstrucció del teatre de Viladomiu Nou (Gironella) amb 711.474 euros o la rehabilitació del xalet del Catllaràs de la Pobla, obra d'Antoni Gaudí amb 543.853 euros, entre d'altres.