Juan José Olaya serà el cap de llista de Ciutadans en les properes municipals de Berga. El partit taronja s'estrena a la capital del Berguedà i hi presentarà candidatura per primera vegada en unes eleccions locals. Serà, però, amb un veí del Pont de Vilomara. L'organització del partit li ha proposat encapçalar la llista tenint en compte que no ha trobat ningú a la ciutat que hagi volgut liderar el projecte, tal com va explicar ahir a Regió7 el mateix candidat. Tot i que el nom de Rosalia Monroy, la regidora actual del PSC al consistori, havia sonat amb força per convertir-se en la cap de llista, finalment no serà així.

Juan José Olaya va avançar a aquest diari que l'objectiu de la candidatura és obtenir representació al consistori en les properes municipals. «A les eleccions autonòmiques Ciutadans va tenir un nombre important de vots i volem que ara aquests votants també tinguin l'opció», va dir. La candidatura, que encara s'està tancant, estarà formada per persones del Bages i de la resta de la província de Barcelona, però no comptarà amb la presència de cap berguedà, tal com va anunciar ahir el candidat. «No hem aconseguit cap persona del territori perquè encara no hi ha una agrupació de la zona», va lamentar Olaya. «Treballarem perquè se'n creï una amb l'objectiu que pugui dirigir el nostre projecte polític des de la comarca», va afegir, «tot i que des de comarques veïnes puguem donar-hi el suport necessari si fes falta», va destacar.

«El nostre objectiu és treballar pel bé comú amb projectes que siguin interessants per a la ciutat», va avançar. «Que jo sigui del Pont de Vilomara no és un problema, perquè si obtenim representació assistirem a les convocatòries del ple i sempre que faci falta per representar els ciutadans i escoltar les seves demandes», va afegir.

El candidat té 65 anys i actualment està jubilat. Va néixer a Tànger (el Marroc) i després de viure uns anys a Màlaga es va traslladar a Catalunya. Olaya va explicar que va viure a Berga, des de l'any 1971 fins al 1989, on va treballar en diverses empreses del sector de la construcció i la metal·lúrgia, fins que posteriorment va fer-se autònom.

El 1989 va traslladar-se al Pont de Vilomara, on encara hi resideix actualment i on ha estat un dels impulsors de l'agrupació del partit taronja al municipi bagenc. Forma part de Ciutadans des del març del 2018.