L'alcalde de Gironella i director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, i el regidor de Cultura i Festes de la vila berguedana, Lluís Vall, es van casar ahir divendres a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. L'enllaç va aplegar unes 185 persones, entre les quals més d'una quarantena eren polítics, tots vinculats al PDeCAT.

Entre els càrrecs electes s'hi van aplegar el president de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que van realitzar parlaments en la cerimònia. També hi van ser la senadora i antiga coordinadora del partit, Marta Pascal, la consellera igualadina Àngels Chacón, que està al mateix departament que el batlle gironellenc, Sergi Miquel, secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, entre altres companys de Vall i Font a la JNC, i altres regidors. A més de la resta de convidats, s'hi van acostar alguns veïns encuriosits de la localitat.

Després que els nuvis tinguessin l'ocasió de rebre als convidats i saludar-los in situ un per un, l'acte va començar a ¼ de 6 de la tarda a una Torre de l'Amo de Viladomiu Nou, que s'estrenava com a bressol d'enllaços matrimonials. "Teníem ganes que, en un dia tan especial, les persones properes a nosaltres coneguessin espais com aquests, on treballem en el dia a dia, hi fem activitat i els hi poguéssim ensenyar el valor i el potencial de què tenim a casa", explica el mateix regidor Vall. En l'acte hi intervenir amics i de Font i amics de Vall, que els van dedicar algunes paraules, com també van fer els tres alcaldes, que amb tocs d'humor constant, especialment amb referències polítiques, van repassar la trajectòria de la parella, com es van conèixer els dos i la seva relació de parella, que es va iniciar fa 7 anys i 11 mesos. La cerimònia va ser "molt emotiva", va durar aproximadament una hora i va comptar amb l'actuació musical d'Ivette Santamaria, acompanyada d'un piano de cua.

La celebració va seguir a la colònia de Cal Vidal, on es va fer un aperitiu, també amenitzat amb música, davant del teatre, que ha estat reformat recentment, i un cop a dins s'hi va fer el banquet. L'àpat, elaborat pel grup Tomàs, va comptar amb cava amb maduixes i cerveses de benvinguda, prop d'una vintena d'aperitius, ramen de foie gras amb trompetes de la mort com a entrant, corball del Cantàbric amb cremós de cacauet, mostassa i vinagreta d'algues com a primer plat, filet de vedella amb parmentier de patata i múrgoles a la crema com a segon plat, i unes postres anomenades esclat primaveral. El sopar fou maridat amb Petit Bernat Oller, Bernat Oller - ambdós de la DO Pla de Bages, i De Nit de Raventós i Blanc.

En la trobada, els amics dels acabats de casar els hi van preparar diverses sorpreses, com una prova d'improvisar un discurs polític i ser sotmès a votació. En aquest cas, Font i Vall van superar la prova. A la festa van regnar la música, el ball i la il·luminació, i es va allargar fins a altes hores de la matinada.