Més de mil vots per triar el guanyador Concurs de cartells de la Patum 2019 ja han estat registrats. Les obres, que es poden votar des del diumenge 14 d'abril a les escales de marbre de l'ajuntament, podrien rebre més vots en total que les de l'any passat, quan unes 1.300 persones van donar el seu vot. El rècord de participació es va registrar el 2017, amb 1.435.

Si bé la gran part de la gent que ha votat són ciutadans de Berga, també n'hi ha un bon grapat de la comarca. El fet que enguany les votacions hagin escaigut en Setmana Santa també pot haver propiciat que hi participin més turistes del que és habitual, especialment vinguts de la resta de Catalunya, de l'Estat espanyol i altres països. A més a més, que ahir coincidís la votació amb la tradicional cantada de caramelles, que es va celebrar a la mateixa plaça Sant Pere, va comportar que molts dels participants ho aprofitessin per votar.

Al concurs d'enguany s'hi van presentar 54 obres, 15 de les quals van ser desqualificades prèviament pel jurat qualificador, i finalment se'n van acabar escollint cinc: Elles, lliures i rebels, Esclat berguedà, Guspires, Nit de foc i Rumb a la plaça. També es pot votar el cartell de la Patum Infantil, enguany entre El ple envidalbat, El Tabaler, Gegant negre, La maça del gegant, L'Àliga de la Patum i No em vull treure la màscara!

Les votacions del 45è concurs es reprendran demà, dimarts, i es podran fer fins diumenge que ve, dia 28, enguany a les escales de marbre de l'entrada de l'ajuntament de la ciutat, i no a l'Oficina de Turisme de Berga, com és habitual, a causa de la coincidència amb la programació d'altres mostres al Museu Comarcal de Berga. Dimarts i dimecres es podrà votar de 10 del matí a 2 de la tarda, dijous d'11 del matí a 2 de la tarda, i divendres, dissabte i diumenge, es podrà fer de 10 al matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre.

El guanyador del concurs de cartells de la Patum es donarà a conèixer el diumenge 2 de juny, durant el ple extraordinari de l'Ascensió.