Els núvols i la inestabilitat meteorològica han marcat la diada de Sant Jordi a diada de Sant JordiBergaCom sempre, el carrer Major ha tornat a esdevenir el centre neuràlgic de la festa. Des de la plaça de les Fonts i fins a la plaça de Sant Pere s'hi han concentrat bona part de les parades de llibres i roses. La pluja ha interromput la jornada, amb un petit ruixat a darrera hora del migdia i amb un xàfec a primera hora de la tarda.

Tot i l'amenaça de mal temps, les llibreries i algunes entitats han instal·lat la taula al carrer per oferir als que han sortit al carrer les darreres novetats literàries. Als llibres s'hi han sumat també les tradicionals roses de Sant Jordi, en aquest cas, com és habitual, són diverses les escoles i entitats que han tornat a aprofitar la Diada per recaptar fons per les seves activitats del dia a dia. Les associacions Ginkgo, Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà o Grup Horitzó, entre d'altres, han venut des de primera hora desenes de roses gràcies a la col·laboració dels veïns. Com passa cada any, els protagonistes de les primeres hores de Sant Jordi a Berga han estat els escolars, que han sortit dels seus centres educatius per passejar entre les parades de llibres i roses.

Per sisè any consecutiu, la plaça de Sant Joan ha esdevingut durant tot el dia el punt de trobada dels participants a la Marató de lectura per la llengua: una sessió pràcticament ininterrompuda de lectura gràcies a la implicació de les escoles i entitats de la ciutat. La iniciativa, impulsada per Òmnium Cultural del Berguedà, també s'ha estès aquest Sant Jordi a Bagà, Guardiola, Avià, Gironella i Puig-reig.

Les activitats han continuat a la tarda, amb un espectacle infantil a càrrec de Carles Cuberes i l'audició de sardanes amb la Cobla Pirineu que s'han traslladat al vestíbul del casino i a sota l'edifici de l'escola de música, respectivament, pel mal temps. En canvi, s'ha mantingut a la plaça de Sant Joan la cantada de Músics per la Llibertat que amb motiu de la festa de Sant Jordi s'ha reubicat de la plaça de Sant Pere -on hi té lloc cada tarda- a la plaça de Sant Joan amb la participació de cantaires de diverses corals de la comarca.