Berga renovarà demà, dia de Sant Marc, el vot de poble amb actes festius al santuari de Queralt. Enguany es preveu una participació més gran a la celebració, tenint en compte que és festiu a la capital berguedana.

Com cada 25 d'abril, la festa començarà a les 9 del matí amb la trobada a les Tres Creus per completar l'últim tram del camí al santuari de Queralt en comitiva. Tot seguit, se celebrarà la missa i després s'iniciarà el repartiment de coca i xocolata desfeta entre els assistents, a la plaça de l'església. Aquest any es repartiran 600 coques i s'empraran 90 quilos de cacau en pols per elaborar la xocolata. Es tracta d'una quantitat superior a la de l'any passat, ja que enguany és un dia festiu.

Enguany la festa tindrà quatre xocolateres d'honor que s'encar-regaran de repartir la coca i la xocolata: Olga Torra, treballadora de l'Ajuntament de Berga com a recepcionista durant 34 anys, del 1984 al 2018; Angelina Vilella, artista i col·laboradora en l'organització d'esdeveniments de les àrees de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Berga; Justina Manubens i Rosa Ollé, col·laboradores habituals en les tasques de manteniment, promoció i difusió del santuari de Queralt.