25 de abril de 2019
25.04.2019
Regió7

Vallcebre acull una jornada per conèixer si un sòl és fèrtil a partir de les plantes

25.04.2019 | 00:02
Vallcebre acull una jornada per conèixer si un sòl és fèrtil a partir de les plantes

El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat ha organitzat per a demà, divendres, una jornada tècnica sobre horticultura a Vallcebre. Amb el títol «Diagnòstic del sòl de l'hort

amb plantes indicadores», els participants podran conèixer eines per saber diagnosticar la fertilitat del sòl d'un hort per tal de tractar-lo adequadament perquè l'activitat hortícola doni resultats satisfactoris.

Una de les maneres de diagnosticar un sòl és observar les espècies de plantes que hi creixen espontàniament, que indiquen les característiques del sòl que aquestes plantes prefereixen o que toleren. En aquesta jornada els participants aprendran a identificar-ne algunes.

La presentació anirà a càrrec de Montserrat Giné, cap de l'Oficina Comarcal del DARP al Berguedà, i durant la matinal hi aportaran els seus coneixements els enginyers agrícoles Pep Tuson i Neus Vi-nyals i els horticultors ecològics Purificación Paredes i Marc Butxaca. La jornada s'iniciarà a 2/4 de 10 del matí i es farà al local social de l'Ajuntament de Vallcebre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook