Catalunya contra el Càncer de Barcelona inicia una campanya per trobar persones voluntàries per a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, de Berga. L'objectiu és fer créixer la xifra de voluntaris per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i de les seves famílies durant la seva estada hospitalària.

Amb la finalitat d'oferir més informació a les persones interessades, el proper dilluns 6 de maig, a les 6 de la tarda, el centre hospitalari acollirà una xerrada on s'explicarà en què consisteix aquest voluntariat. Per assistir-hi cal trucar al telèfon 93 200 20 99 (extensió 90820) o enviar un correu electrònic a tony.peris@aecc.es.

Els responsables de l'entitat recorden que poden ser voluntàries persones amb ganes d'ajudar i amb una disponibilitat mínima de tres hores setmanals al matí, concretament els dilluns, dimecres i dijous. A més a més, han avançat que les persones que s'hi mostrin interessades rebran una formació prèvia i coneixeran de fons el paper de l'AECC. La tasca dels voluntaris s és donar suport emocional al pacient i a la família, ajudar i rellevar el cuidador principal, desenvolupar les activitats d'animació i entreteniment, detectar les necessitats del pacient i la família i participar en la dinàmica de l'hospital.