L’Esbart Sant Martí de Barcelona i la Cobla Berga Jove. La proposta combina la música de compositors catalans amb coreografies amb l’objectiu d’unir la història amb el present a partir d’un repertori que inclou des de peces tradicionals i populars fins a música més actual.

El programa inclou obres representatives de la dansa i la música tradicional catalana, peces de referència de l’àmbit més local de cadascuna de les formacions (amb versions de temes de la Patum), així com també un tema de Txarango, «per oferir un espectacle diferent al que habitualment ofereix un esbart o una cobla», asseguren. A la música i a la dansa s’hi afegirà un altre ingredient: la il·luminació, que tindrà un paper especial al llarg de la seva posada en escena.

No és la primera vegada que les dues formacions treballen juntes, ja que van participar plegades a un festival internacional de dansa a Bèlgica. D’aquella primera presa de contacte en va sorgir la idea de preparar un espectacle conjunt, «fresc i diferent» que és el que avui estrenen al Berguedà amb la voluntat de poder-lo portar a d’altres escenaris de Catalunya.

Les entrades es poden comprar a través del web de l’Ajuntament de Gironella al preu de 5 euros o directament a la taquilla del Local del Blat.