El Consell Comarcal del Berguedà inicia aquesta setmana les xerrades dirigides als estudiants i famílies per donar a conèixer quines opcions formatives poden seguir els alumnes un cop finalitzat l'ESO i el batxillerat. En total es faran deu xerrades, que arribaran a uns 380 alumnes i a més d'un centenar de pares i mares. Les sessions van dirigides als alumnes de quart d'ESO i batxillerat i a les famílies amb la voluntat d'explicar quines alternatives hi ha per als alumnes que finalitzen els estudis obligatoris. A banda, també es donen a conèixer quins tipus de beques i ajudes poden sol·licitar per fer aquests estudis.

Paral·lelament, l'ens comarcal ha editat un díptic on es recull tota l'oferta formativa que hi ha al Berguedà, on es poden consultar els batxillerats, cicles formatius i altres cursos i formacions que s'hi imparteixen.

També es pot consultar el web www.bergueda.cat. D'altra banda, els centres educatius organitzen durant el mes de maig unes jor-nades de portes obertes perquè futurs alumnes puguin conèixer-los.