L'Ajuntament de Berga ha convocat per tercer any consecutiu el Concurs de bandes i grups musicals per actuar al concert jove de dissabte de La Patum de 2019. L'esdeveniment es farà el 22 de juny al Passeig de la Indústria, a tocar del CAP Berguedà, i forma part dels actes de celebració de La Patum d'enguany. El certamen musical té l'objectiu de donar a conèixer noves formacions d'artistes berguedans de diversos estils i gèneres musicals. En aquest sentit, el concurs pretén proporcionar una sèrie d'elements de suport i acompanyament a les bandes novelles per facilitar la seva professionalització i alhora donar-se a conèixer mitjançant l'ús de l'escenari del concert patumaire.

Bandes o grups participants al certamen

El concurs de bandes i grups musicals s'adreça a formacions en actiu que tinguin un any d'experiència, com a mínim. Un altre dels requisits indispensables que recullen les bases del certamen és que la meitat dels integrants de les bandes candidates hauran de residir actualment en un dels municipis de la comarca del Berguedà.

Procés d'inscripció

El període establert per a la presentació de sol·licituds estarà obert del 30 d'abril al 19 de maig de 2019, ambdues dates incloses. Les formacions musicals interessades en participar-hi hauran de formalitzar la sol·licitud a través d'un formulari online disponible al web municipal (www.ajberga.cat) i a l'enllaç següent:

https://docs.google.com/forms/d/1WIkExfCfz-WBQC7IJhDB2-vkiNEGKr-cJUv4THT-_Zc/viewform?edit_requested=true

La tramitació de la inscripció serà gratuïta i caldrà detallar la informació relativa a la banda, així com facilitar un enllaç web on poder escoltar un o més temes musicals sencers de la formació.

Veredicte del concurs musical

El dilluns, 20 de maig, el Jurat Qualificador format per diverses persones vinculades a l'organització de l'esdeveniment musical s'encarregarà de seleccionar la banda guanyadora que obrirà les actuacions del concert jove de dissabte de La Patum i també rebrà un premi de 300€. El veredicte del jurat es donarà a conèixer els dies posteriors a través de la difusió del cartell anunciador dels grups que participaran al concert.

Per a més informació sobre la 3a edició del Concurs de bandes i grups musicals per actuar al concert de dissabte de La Patum de 2019, podeu contactar amb l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Berga a través de l'adreça de correu electrònic vilanaaj@ajberga.cat.