El conseller d'Educació, Josep Bargalló, demana que hi hagi «tolerància zero» a les escoles envers l'assetjament escolar. Ho va dir al flamant institut Serra de Noet de Berga, que va visitar després d'haver estat a la renovada escola de Gironella. A la capital també va anar a l'escola de Sant Joan.

Coincidint amb el Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar, el titular d'Educació va posar l'accent «en la feina que es fa de prevenció de l'assetjament i del tractament dels casos d'abusos, amb acompanyament de la víctima. Aquesta és una tasca que encara necessita més esforç». Bargalló va dir que la necessitat d'evitar l'assetjament escolar també és un criteri de treball en el cas de noves construccions educatives com l'institut Serra de Noet, que té uns edificis «amb espais, aules i despatxos diàfans» que permeten veure allò que hi passa. Bargalló ho va posar d'exemple. «Necessitem que tot allò que es faci en un centre educatiu es pugui veure i formi part de la normalitat».

Josep Bargalló va arribar al nou Serra de Noet a 2/4 d'1. Va ser rebut per l'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós i el regidor d'Educació, Eloi Escútia, entre d'altres, i per l'equip directiu del centre, enmig d'un ambient d'alegria per poder posar en servei un equipament llargament reivindicat que s'ha pogut estrenar aquesta setmana.

El conseller d'Educació va visitar les flamants instal·lacions de l'equipament, que s'ha construït amb peces prefabricades de fusta contralaminada. L'obra ha costat 5,5 milions d'euros i suposa tancar una etapa de 13 anys en què la comunitat educativa del Serra de Noet ha viscut en barracons davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, el conseller Josep Bargalló va indicar que les escoles que ha visitat al Berguedà «tenen projectes educatius potents, sòlids, avançats, innovadors, tecnològics, que, a més, fonamenten aquesta nova manera d'aprendre i d'ensenyar» als joves perquè esdevinguin «ciutadans formats i crítics».