02 de maig de 2019
02.05.2019
Regió7

El conseller d'Educació demana «tolerància zero» amb l'assetjament escolar a Berga

Josep Bargalló visita la renovada escola de Gironella, el flamant institut Serra de Noet i l'escola de Sant Joan de Berga

02.05.2019 | 14:36
Josep Bargalló amb alumnes de tercer d'ESO del Serra de Noet de Berga, aquest dijous

El conseller d'Educació Josep Bargalló aposta per la «tolerància zero» a les escoles envers l'assetjament escolar. Ho ha dit al flamant institut Serra de Noet de Berga que ha visitat aquest migdia. Abans havia estat a l'escola renovada de Gironella. A la capital també ha estat a l'escola de Sant Joan.

Coincidint amb el Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar, el titular d'Educació ha posat l'accent «en la feina que es fa de la prevenció de l'assetjament i del tractament dels casos d'abusos d'acompanyament de la víctima. Aquesta és una tasca que encara necessita més esforç». Bargalló ha dit que la necessitat d'evitar l'assetjament escolar també és un criteri de treball en el cas de noves construccions educatives com l'institut Serra de Noet que té uns edificis «amb espais, aules i despatxos diàfans» que permeten veure allò que hi passa. Bargalló ho ha posat d'exemple. «Necessitem que tot allò que es faci en un centre educatiu es pugui veure i formi part de la normalitat».

Josep Bargalló ha arribat al nou Serra de Noet a 2/4 d'1. L'han rebut l'alcaldessa inhabilitada Montse Venturós i el regidor d'Educació Eloi Escútia, entre d'altres i l'equip directiu del centre enmig d'un ambient d'alegria per poder posar en servei un equipament llargament reivindicat que s'ha pogut estrenar aquesta setmana. El conseller d'Educació ha visitat les flamants instal·lacions de l'equipament que s'ha construït amb peces prefabricades de fusta contralaminada. L'obra ha costat 5,5 milions d'euros i suposa tancar una etapa de 13 anys en què la comunitat educativa del Serra de Noet ha viscut en barracons davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, el conseller Josep Bargalló ha indicat que les escoles que ha visitat al Berguedà «tenen projectes educatius potents, sòlids, avançats, innovadors, tecnològics que a més, fonamenten aquesta nova manera d'aprendre i d'ensenyar» als joves perquè esdevinguin «ciutadans formats i crítics».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit