Els músics Àlex Pérez i Cesk Freixas protagonitzaran el cicle cultural gironellenc «Culturitza't» d'aquest mes. El primer a actuar serà Pérez , que oferirà un concert, demà, diumenge, a les 12 del migdia al remodelat Local del Blat, en format trio. Per la seva banda, Freixas actuarà el diumenge 12 a les 18 de la tarda al mateix escenari.

Àlex Pérez estudia sonologia a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A Gironella, presentarà el seu primer disc, Indesinenter, un disc artesà i autoeditat. Actuarà en format trio. Fonts del consistori gironellenc han explicat que els concerts del jove músic de Vidreres «van més enllà de presentar, creen un espai per teixir, reflexionar, gaudir i compartir, un pont bidireccional entre la música i els oients».

Les entrades anticipades valen 5 euros i es poden comprar a través de l'app de Gironella. Les entrades a taquilla es podran comprar una hora abans de l'espectacle i costaran 7 euros.

Per la seva banda, Cesk Freixas celebra aquest 2019 els seus 15 anys sobre els escenari . El músic de Sant Pere de Riudebitlles presentarà Festa Major, un disc amb tretze temes que «arriben en un dels moments creatius més brillants» del músic. Freixas va iniciar la seva activitat com a cantant i escriptor de cançons el 2004. Des d'aleshores ha publicat set discos i dos llibres, ha guanyat una desena de premis i ha fet més de 1.700 actuacions. Les peces han estat arranjades per Víctor Nin, produïdes per Roger Rodés i masteritzades per Yves Roussel.