El passeig de la Indústria bullia ahir al migdia i també a mitja tarda. Berga va respirar ambient de fira durant bona part de la jornada. La mostra multisectorial de referència del Berguedà va tornar a atraure els visitants en una primera jornada, la d'ahir, que va estar marcada per la bona afluència de persones al recinte firal, així com també per l'alta participació a les diverses activitats paral·leles que s'ofereixen durant el cap de setmana.

Els visitants van passejar per l'exposició sobre els processos productius del sector agroalimentari, però tampoc van deixar-se perdre l'oportunitat de caminar entre la resta d'estands més convencionals que cada any són presents a la mostra. Com sempre, les entitats socials, els clubs esportius, els centres educatius, empreses i institucions van instal·lar-se al passeig per donar-se a conèixer. Des de ja fa quatre anys, els expositors mostren la seva activitat i els seus projectes entre palets de fusta. Lluny queden ja els estands tradicionals. La imatge que va trencar esquemes en l'edició de la Fira de Maig del 2016, ara ja forma part de la normalitat dels visitants que hi passegen. Salvador Vinyes és l'autor d'aquest muntatge, gràcies a la col·laboració de la Serradora Boix, que cedeix els palets de fusta per a l'ocasió.

Les entitats i institucions que participen en la mostra intenten, any rere any, reinventar-se per atraure l'atenció dels que passegen per la fira. Ahir, per exemple, l'estand de l'Agència de Desenvolupament i el Consell Comarcal del Berguedà va ser un dels de més èxit gràcies al seu fotomaton . Moltes persones van acostar-s'hi per fer-se una fotografia guarnits i disfressats. També van sorprendre els visitants les actrius que explicaven els recursos turístics que es poden visitar a la comarca. Una iniciativa de l'àrea de Turisme del Consell.

Com és habitual, la zona d'expositors es complementava ahir -i també avui- amb activitats paral·leles. La més concorreguda, seguint la tendència, va ser la d'exhibicions dels centres esportius de la comarca. Enguany, però, l'escenari va canviar d'ubicació i els espectadors van concentrar-se al capdamunt de l'avinguda del Canal, on per primer cop alguns d'ells van poder seure per seguir les actuacions.

Un altre dels espais més con-correguts, a banda de la zona d'atraccions per als més menuts, la proposta de jocs tradicionals de la Cia l'Anònima i la fira de marxants, va ser l'espai de música i gastronomia on al llarg del dia van actuar artistes de diversos estils que els visitants podien escoltar mentre feien una mossegada.