Filomena R.R., de 58 anys i veïna de Girona, ha mort aquest diumenge com a conseqüència de les ferides que li ha provocat la branca d'un arbre que li ha caigut a sobre a la finca de la Farga de Sant Vicenç del Rus, al terme de Castellar de n'Hug.

L'accident s'ha produït poc després de les 12 del migdia, i tan bon punt s'ha rebut l'avís, s'han desplaçat fins al lloc dels fets dues dotacions dels Bombers, i també una ambulància i l'helicòpter del SEM, que han assistit la dona allà mateix però no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida. La dona ha mort poc després sense que hagi calgut el trasllat a l'hospital. Tampoc no ha calgut fer tasques de rescat perquè la dona no havia quedat atrapada.

La víctima és veïna de Girona, però segons ha explicat l'alcalde de Castellar de n'Hug a aquest diari, Salvador Juncà, es trobava al Berguedà per visitar als seus parents que ja fa uns anys estan instal·lats al municipi i que viuen a la finca de la Farga, una casa particular situada poca distància de l'església romànica de Sant Vicenç del Rus.

Segons sembla, la dona es trobava al pati de la finca quan s'ha desprès la branca d'un arbre i l'ha ferida mortalment. Si bé no s'han confirmat les causes del despreniment, fonts veïnals han assegurat que feia molt vent a la zona. Juncà, que s'ha desplaçat a la casa de la Farga un cop ha conegut la notícia, ha lamentat l'accident.

Sant Vicenç del Rus es troba a mig camí de la carretera que porta de la Pobla de Lillet a Castellar de n'Hug. Una zona apartada del terme municipal i que es caracteritza per estar aïllada i envoltada de boscos i prats.