Els membres del consell consultiu de la gent gran del Berguedà està preparant la vuitena edició del Congrés Nacional -que es reuneix un cop cada quatre anys-que tindrà lloc el 25 d'octubre al monestir de Sant Benet del Bages. Aquesta setmana s'han reunit al Consell Comarcal amb la consellera Anna Maria Serra per començar a preparar la reunió i plantejar-hi les qüestions que preocupen a aquest col·lectiu.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà és un òrgan de consulta i de participació, creat el 2001, on els sèniors poden exposar les seves demanes i necessitats.

Actualment, s'estan portant a terme diversos projectes a Berga, Puig-Reig, Gironella i Cercs per millorar la qualitat de vida de les persones grans. Es tracta d'accions preventives per garantir-los un bon tracte i respecte. A més, també es duen a terme projectes de dinamització de la gent gran que es porten a terme a la majoria de municipis del Berguedà a través dels tècnics.

D'altra banda, el 31 de maig, se celebrarà una trobada al Consell Comarcal per presentar el Congrés Nacional. L'acte serà presidit per president del Consell i comptarà amb la participació del Consell de la Gent Gran de Catalunya i el director dels serveis territorials a Barcelona.