L'escola pública de Sant Joan no tindrà dues línies de P3 el proper curs escolar malgrat que té 28 pre-inscripcions segons han explicat a Regió7 fonts del centre.

L'oferta de places de P3 a l'escola Sant Joan pel curs 2019-2020 va ser de 50, «el que suposa 25 alumnes per línia. Les preinscripcions han arribat a un total de 28 i per tant se superen els 25 alumnes de ràtio per aula» han explicat fonts de l'escola.

La decisió del departament d'Educació «comporta que un mínim de tres famílies no poden escolaritzar els seus fills a l'escola triada en primera opció, i que es tanquen les portes a futures famílies que vinguin a viure a Berga i vulguin venir a Sant Joan a aquest nivell». Igualment «això repercutiria en els altres centres perquè noves famílies que vinguin a viure a Berga obligatòriament haurien d'escolaritzar els seus fills/es en les altres dues escoles que tenen places amb la sobrecàrrega que això podria suposar» han indicat fonts de l'escola de Sant Joan.

La necessitat de tenir dues línies va ser una de les qüestions que es va plantejar al conseller d'Educació, Josep Bargalló, que el dia 30 d'abril va visitar l'escola, «i es va comprometre a sospesar la decisió» segons fonts del centre. «Tot i això, la resposta en absolut ha sigut l'esperada ja que en altres ocasions amb aquests números s'han desdoblat línies». Els responsables del centre «esperaven del departament, sota la responsabilitat d'ERC, que donés un suport més explícit a l'escola pública». I es pregunten « si la decisió ja és ferma» I ja han anunciat que no es quedaran amb els braços plegats.

Línia perduda

Línia perduda

El curs 2017-2018 l'escola Sant Joan va perdre una línia de P3 ja que en les preinscripcions va tenir 19 alumnes. Fonts del centre han recordat que el departament d'Educació, «en aquell moment va prendre la decisió de retallar aquesta línia i, a més, va treure un mestre i mig de la plantilla i la plaça de la Tècnica d'Educació Infantil, unes retallades no proporcionals a la pèrdua d'una línia» asseguren. «Durant aquest curs l'escola ha fet un esforç (mestres i famílies) per cobrir aquestes retallades (repartint els horaris i reforços per poder donar el mateix servei a tots els alumnes)».

L'Ajuntament reclamarà

L'Ajuntament reclamarà

Per la seva banda, el regidor d'Educació Eloi Escútia ha anunciat que demanaran explicacions als responsables d'ensenyament a la Catalunya central. Escútia ha exposat que l'escola de Santa Eulàlia que té 29 pre-inscripcions pel proper curs sí que se li desdobla la línia. Ho ha agrait pe`ro ha dit que no «s'entèn» que mab un alumnes menys a Sant Joan o e sfaci el mateix. «Aquí és un està l'¡aposta per un determinat tipus d'escola. Si s'aposta per l'escola pública hem de dotar-la de bons equipaments i recursos i atendre les demanades que es plantegen» com la necessitat d ela segona línia a Sant Joan. Escútia ha dit que «no es pot fer una docència normal» amb una classe amb 28 alumnes de P3. S'ha mostrat crític amb el Govern per la manca d'inversions i per les elevades ràtios a les aules, uns fets que «donen una clara imatge de quines són les prioritats del departament d'Educació»