Els contenidors de deixalles convencionals tornaran a part dels carrers de Berga durant els cinc dies de la celebració de les festes del Corpus que enguany se celebraran del dimecres 19 al 23 de juny.

El conseller de Medi Ambient del Berguedà,Xavier Francàs, ha explicat aquest dimarts que la zona on tenen llocs els salts de la Patum, a la plaça de Sant Pere i entorns i també els carrers on es fan els passacarrers «la zona zero» de Berga i durant aquells 5 dies no s'hi farà la recollida del porta a porta que es va iniciar el 4 de novembre. A la resta de la ciutat es mantindrà el servei.

La festa amb actes de nit i matinada i de dia té lloc en una àmplia zona del centre del nucli urbà seria incompatible amb el servei de la recollida porta aporta que es comença a partir de les 10 de la nit. Els cinc dies que duri la Patum els veïns de les zones on tindrà lloc la celebració podran dipositar les seves deixalles en contenidors convencionals per les diferents fraccions que s'instal·laran expresament. El Consell Comarcal (que gestiona el servei) d'acord amb el consistori de Berga estan acabant de dissenyar l'operatiu. Francàs ha dit que un cop s'hagi enllestit s'informarà a tothom dels espais concrets afectats i on s'ubicaran els contenidors.

Xavier Francàs ha dit que «el Consell vol fer una consulta» amb els representants dels botiguers i comerciants per comentar aspectes d'aquesta operació com la freqüència de la recollida.