Els cavalls de la Fundació Miranda que han passat l'hivern al parc del Garraf han començat la transhumància per tornar cap al pla de l'Orri, a la serra del Catllaràs, a l'alt Berguedà. La transhumància es farà en diferents etapes seguint el camí ramader de Marina, que passa per les comarques del Penedès, el Bages, Osona i el Berguedà. La transhumància es farà en dos grups, que faran diverses etapes fins a arribar al lloc de destí, on la Fundació Miranda disposa del que anomenen «el santuari de cavalls».

El primer grup, amb 28 exemplars, era previst que iniciés el seu camí ahir en direcció a Montser-rat, on s'estarà uns dies. Els dies 25 i 26 de maig aniran de Montserrat a Avinyó, i del 30 de maig al 2 de juny faran el recorregut que els ha de portar d'Avinyó fins a l'alt Berguedà.

El segon grup, amb 31 cavalls, sortirà d'Olivella el 6 de juny per arribar al pla de l'Orri, a l'alt Berguedà, el 13 de juny, després de 7 etapes seguides per recórrer els 223 quilòmetres que separen el lloc de sortida del d'arribada.

Fa uns dies, al nucli antic d'Olivella, es va fer una festa de comiat dels cavalls, que va tenir la participació de les autoritats locals i els responsables de la Fundació Miranda.

Els participants que acompa-nyen els cavalls ho fan en qualitat de voluntaris i han cursat dues jornades de formació a l'Escola de Transhumància, per tal d'adquirir el coneixement per poder afrontar amb seguretat i plenitud el repte de recórrer amb els cavalls el seu camí del mar al Pirineu, sota el guiatge professional de Cavalls Guiabosc Baridà.