La residència Salarich Calderer de Bagà ha acollit aquest maig una jornada d'intercanvi d'experiències viscudes entre els seus residents i els alumnes de 4t d'ESO de l'institut del poble, l'IES Alt Berguedà. Hi han participat una trentena d'avis i àvies, que han relatat als alumnes vivències sobre la Guerra Civil, la postguerra, els maquis i el contraban.

L'activitat s'emmarca dins el projecte Calaix, una iniciativa històrica al municipi que fomenta l'intercanvi l'experiències entre els joves i la gent gran. La trobada és anual i coincideix amb el moment del curs en què els alumnes estan estudiant la Guerra Civil.

Els estudiants porten preguntes preparades a classe i les traslladen als veterans del poble, que les contesten partint de les seves experiències personals. L'objectiu de l'activitat és crear vincles i intercanviar experiències de vida. A més, i segons expliquen les treballadores de la residència, la iniciativa va més enllà del relat per part dels avis: "A vegades passa que només parlen els residents. Per això, intentem que els joves també mostrin les seves idees i conviccions polítiques sobre la realitat actual, que és molt diferent a la de l'època de la Guerra Civil".

Flors i herbes aromàtiques per estimular l'olfacte i el tacte Aquesta no ha estat l'única activitat de la residència Salarich Calderer aquest mes de maig. El centre ha seguit amb les iniciatives habituals, com el taller sobre flors i plantes aromàtiques que es realitza un cop al mes. L'objectiu d'aquesta activitat és estimular sentits com l'olfacte i el tacte, i compta amb la col·laboració de la florista de Berga Conxita Seuba, de Flors Conxita.

A més, en el marc d'aquest taller i coincidint amb l'arribada del bon temps, els residents han pogut començar a plantar petúnies al jardí del centre.