El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà tancarà la programació del juny amb un «concert extraordinari», segons ho defineixen els promotors de l'activitat a l'equipament. Es tracta d'un muntatge de gran format, per la quantitat de persones que hi participen, comparat amb la resta d'espectacles que impliquen menys artistes.

El proper 29 de juny la Coral Cantiga de Barcelona actuarà a Sant Llorenç presentant el seu nou espectacle Mars d'acollida? Una proposta que presenta un repertori de música tradicional encarant dues regions europees diferents i llunyanes geogràficament: el Mediterrani i el Bàltic. «Regions que tenen en comú dos mars que comparteixen els països que els envolten i que, per tant, apropen les cultures respectives», han explicat.

Una quarantena de cantaires pujaran a l'escenari acompa-nyats d'un conjunt instrumental i de dos solistes per interpretar peces tradicionals dels països protagonistes amb la incorporació d'instruments característics de cada zona i, evidentment, dels seus estils rítmics i melòdics. L'espectacle inclou dramatúrgia i textos recitats i la direcció és a càrrec de Jaume Sala i Josep Prats. El preu de l'entrada serà de 15 euros i es poden comprar de manera anticipada al web https://www.civitascultura.org/visites.

La programació del juny s'inicia avui, dissabte, amb un concert de violí elèctric a càrrec d'Adele Madau, amb un espectacle dirigit per Carles Padrissa, de la Fura dels Baus. Les propostes continuaran el dissabte 8 de juny, amb l'actuació del trio de jazz-rock de Gironella Cocodril.

Paral·lelament, aquest diumenge s'inicia una nova temporada de vermuts musicals. Demà serà el torn de la berguedana Laura Luceño, i el proper diumenge ambientarà l'hora del vermut Andreu Martí. Les sessions s'inicien a 2/4 d'1 del migdia. Avui, dissabte, també s'ha programat un espectacle dirigit al públic infantil.