Berga va ser l'escenari, aquest divendres, de la novena edició de la Jornada d'Atenció Primària al Món Rural que organitza el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el suport de l'Institut Català de la Salut (ICS Catalunya Central) i de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC). La temàtica tractada enguany ha estat la de les urgències en el món rural des d'un enfocament històric així com també a partir d'experiències d'altres territoris que, com el Berguedà, tenen característiques rurals.

L'encarregat d'inaugurar la jornada va ser el metge berguedà Daniel Montañà, que és especialista en medicina familiar i comunitària del CAP Sant Quirze de Besora, amb la conferència «L'evolució històrica de l'enfocament de les urgències pel metge rural». Al llarg de la jornada, diversos professionals mèdics i dels serveis d'emergències, van protagonitzar dues taules rodones. Una primera sobre les urgències des de l'òptica dels professionals, a partir de l'experiència de diversos tècnics i especialistes que treballen en el món de les urgències en entorns rurals; i una segona sobre la demanda immediata i com es pot gestionar aquesta en comarques com la del Berguedà.

La jornada va cloure amb la conferència a càrrec del doctor Antoni Beltran, que va parlar sobre vocabulari i expressions populars al voltant de la pèrdua de salut. Van tancar oficialment la trobada la doctora Concepció Medina, de junta comarcal del Col·legi de Metges de Barcelona al Berguedà; Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona; i Fina Araque, vicepresidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya.

L'equip de la doctora Isabel Roig, del CAP Sagrada Família de Manresa, va ser un dels guanyadors del concurs de treballs que es van presentar durant la jornada a Berga. També va ser distingit el treball de l'equip d'Elionor Palau.