Aquest diumenge s'ha donat a conèixer el resultat de la votació popular del 45è Concurs de cartells anunciadors de La Patum que es va portar a terme a l'edifici consistorial del 14 al 28 d'abril i que va comptar amb la participació de 1.636 persones. El cartell amb el lema 'Elles, lliures i rebels' d'Albert Escànez Manubens ha estat l'obra guanyadora del certamen amb 481 vots, és a dir, un 29,4% del total de vots emesos. El cartell titulat 'Esclat berguedà' d'Eloi Casanovas Gilabert ha estat la segona opció més votada amb 359 vots (21,9%), fet que el converteix en l'accèssit del concurs. 'Nit de foc' de Joan Manel Pérez Maldonado ha sumat 319 vots (19,4%), seguit de 'Rumb a la plaça' de Roger Úbeda Barniol que ha obtingut 275 vots (16,8%) i 'Guspires' de Sílvia Crusafon Moya i Anna E. Puig Rodríguez que ha assolit 156 vots (9,5%).

Pel que fa a la categoria infantil, Júlia Novellas Corominas, de l'Escola Vedruna ha estat la guanyadora de la 30a edició del Concurs de Dibuix Infantil de La Patum amb una obra titulada ' La maça del gegant'. Aquest cartell va sumar 470 vots (29,5%) durant el període de votació en què hi van participar 1.590.

Sortida del Tabal

Un cop finalitzat el Ple de l'Ascensió, s'ha portat a terme la penjada dels cartells anunciadors d'enguany a les cartelleres municipals de l'edifici consistorial. Posteriorment, un grup de músics vinculats a la festa han interpretat el ball de l'Àliga de La Patum i al punt de les dotze del migdia, s'han sentit els primers repics del Tabal, que ha estat l'encarregat de recórrer els carrers i places principals de la ciutat per anunciar la celebració de La Patum.