07 de juny de 2019
07.06.2019
Regió7

El Museu Comarcal de Berga mostra La Custòdia de la Patum fins el 19 de juny

Per segon any consecutiu el consistori exposa aquesta peça abans del Corpus berguedà

07.06.2019 | 18:03
Observant La Custòdia, aquest divendres

La Custòdia de la Patum e spot veure al Museu Comarcal de Berga fins el 19 de juny. Aquesta peça es mostra al públic en aquest espai per segon any consecutiu. El cnetre està obert de les 10 a les 2 i de les 5 a les 8.

Es tracta d'una peça religiosa estrenada el Corpus de l'any 1943 que va ser construïda per la casa Masriera-Carreras de Barcelona. Fa 1,30 metres d'alçada i pesa 20 quilos. Es feta d'argent i or i amb amb esmalts i pedres precioses. Al socol hi ha representada la comparseria patumaire.

Durnat l'any es pot veure a l'església de les Sagramentàries de Berga. I per Patum s'exposa a l'església parroquial i presideix els oficis solemnes del Corpus. L'any 2018 però, el consistori la va exposar un mes dins del programa àgora cultural que difòn diferents elements del patrimoni. «Va venir molta gent a veure-la» ha indicat el regidor de Museus Ivan Sánchez. Per aquesta raó van demanar a les Sagramentàrie poder-la exposar al museu unes setmanes abans de la festa.

Enguany romandrà exposada fins el dia de l'inici de la festa el dimecres 19. Enguany la peça s'ha pogut exposar al vestíbul del museu i no a l'interior, abans de l'accés a l'Oficina de Turisme perquè s'ha comprat una vitrina i també una capsa per traslladar-la amb comoditat. El regidor Sánchez ha indicat que aquesta caixa es farà servir també per altres peces del museu. L'any passat també s'hi van fer «una petita restauració».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit