La gran i emotiva ovació que el públic va atorgar al final de l'espectacle escenificava la gran rebuda de Cançó d'amor i de guerra a la Festa Major de Puig-reig. Unes 750 persones van gaudir, dissabte al vespre, al pavelló d'esports, del plat fort d'una programació que continua apostant decididament per la música en directe.

La història d'amor entre Francina i Eloi, que van interpretar Marta Mathéu i Roger Padullés -que es van emportar les ovacions més grans de la nit-, va mantenir en suspens l'auditori durant prop de 2 hores. El pavelló, amb una sonoritat que s'acostava molt a la d'una sala especialitzada, s'enfosquia a mesura que queia el sol, fet que acompanyava l'obra cap als moments més dramàtics, fins arribar al final feliç. Actors i cantants van brillar en la interpretació de les peces, i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-reig van estar a l'altura de la sarsuela en català més popular i amb més recorregut, ambientada en un poble del Vallerspir, l'any 1793, enmig de la Revolució Francesa.

La majoria dels assistents era gent de Puig-reig, ja que el fet que «hi hagi la Polifònica porta molta gent del poble», assegura la regidora de Festes, Alba Santamaria. «Estem molt contents, sobretot per haver pogut dur una producció d'aquesta magnitud i fer-ho en un pavelló d'esports, amb un bon so», valora l'edil. El consistori ja va voler portar Cançó d'amor i de guerra a Puig-reig l'any passat, quan va aconseguir el premi Enderrock al millor disc de clàssica 2017, però no ha estat fins ara que el poble ha pogut gaudir d'aquesta obra de Rafael Martínez Valls del 1926, amb una versió que ha recuperat dos fragments inèdits i ha inclòs tots els textos parlats.

«El que defineix Puig-reig és la música, és un poble musical, des de l'escola de música, passant per la Polifònica, fins a la gent del poble que toca», assegura la regidora. En els darrers anys, l'Ajuntament ha potenciat la música a la festa major i a la resta de celebracions, ja que «la gent demana música en directe», assegura Santamaria, i, si bé els actes musicals dels darrers 4 anys «han estat d'una qualitat molt alta, enguany és quan hi ha hagut més actes».

Roger Mas, que ahir va presentar el disc Parnàs, i el concert jove de divendres, amb Buhos al capdavant, completen la varietat musical. Dissabte també es va fer l'espectacle de Pol Petit i un concert de Fundación Tony Manero, i dijous ball amb Marc Anglarill i havaneres. Avui es faran sardanes, i concert i ball de gala amb l'orquestra Selvatana, mentre demà audició de la Principal de Terrassa i final de festa amb la tornaboda.