La plaça de Sant Pere va viure al matí una diada castellera dels Quatre Fuets que va oferir construccions de gamma alta gràcies a la participació de dos de les colles punteres del país, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, els quals van aixecar castells de gran dificultat tècnica com ara el tres de nou. El quatre de nou dels Minyons va caure i això va obligar a evacuar de la plaça dos castellers que, finalment, no es van fer res greu.

Pel que fa a la colla dels Castellers de Berga, va viure una jornada que li serveix de preparació per a la nova temporada i, sobretot, per a la diada de l'aniversari, que celebrarà d'aquí a unes setmanes. Els blaus van estrenar dos castells que encara no havien fet aquesta campanya, el quatre de set amb agulla i el cinc de set.

La colla de Berga està preparant la torre de set per oferir-la a plaça, precisament, en la diada de l'aniversari. Un dels presidents dels blaus, Eloi Cortès, va fer una valoració molt positiva de la diada i la situació actual de l'entitat: «Ha estat una molt bona diada, han vingut dues colles top i han fet castells molt importants, dels millors que s'han fet mai a Berga; també és un dia per convidar la gent, és la nostra festa».

En l'àmbit social Cortés va apuntar que «hi ha una tendència general a totes les colles que fa que hi hagi un descens de participants, aquí també, però bé, no ens podem queixar». La festa va continuar al Cinema Catalunya.