19 de juny de 2019
19.06.2019

Multitudinari inici del primer passacarrers de la Patum 2019

La plaça homenatja Josep Tor, vestidor de plens mort enguany

19.06.2019 | 20:44
La plaça de Sant Pere, plena de gom a gom

Berga ja viu a ritme de Patum. A les 8 en punt de la tarda ha començat el primer salt de maces enmig d'una plaça de Sant Pere plena de gom a gom i amb molta calor. La festa és previst que s'allargui fins ben entrada la matinada.

El primer salt de maces ha estat especial. S'ha fet silenci en memòria d'un històric vestidor de plens Josep Tor i Comellas mort el 25 d'abril d'enguany. Fonts de la colla han explicat aquest diari que va desenvolupar la seva tasca durant més de 40 anys. Fou una persona que fins el darrer moment va estar al peu del canó, han indicat. El seus companys l'han volgut homenatjar en l'inici de la celebració amb els quatre portadors de les maces dret i quiets mentre els fuets cremaven durant uns instants amb la plaça en complet silenci que només han trencat els aplaudiments un cop s'ha acabat el reconeixement. Tot seguit el salt ha continuat enmig de l'alegria i la gatzara col·lectiva.

Les autoritats locals, la majoria d'elles nous regidors encapçalats per la batllessa Montse Venturós amb la vara, han iniciat la passada al balcó consistorial i abans dels segon salt de gegants han baixat a la plaça.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook