Els angelets no podran participar enguany en els salts de maces de la Patum Infantil com havien fet habitualment fins ara. Els membres de la comparseria hauran d'esperar que petin tots els fuets per sortir al centre de la plaça i rematar els dimonis un cop abatuts.

La Guàrdia Civil ha advertit els responsables de l'Associació de la Patum Infantil i de l'Ajuntament de Berga que els menors de 10 anys tampoc poden formar part de la comparsa dels àngels ja que estarien incomplint la normativa del foc. L'entitat ja aplica aquesta llei per a les comparses de foc: les maces, les guites i els plens, on l'edat mínima per participar-hi és de 10 anys, però els seus responsables interpreten que els àngels queden fora d'aquesta llei perquè els infants, en aquest cas, no manipulen directament el foc. Tot i que fins ara els nens menors de 10 anys havien saltat d'àngel, avui, divendres, no serà així després de l'avís de la Guàrdia Civil que els ha arribat aquesta setmana, quan ja s'havien fet els sortejos per participar en la comparsa i els infants havien assajat per als salts d'aquest divendres.

El president de l'Associació de la Patum Infantil, Sergi Montaner, ha recordat que des de l'associació ja fa anys que denuncien que és una llei que trenca amb l'essència de la festa popular i que hauria de quedar deslligada del reglament. Per posar de manifest el seu malestar, ja fa anys que l'Associació de la Patum Infantil reivindica la necessitat que la Generalitat redacti i aprovi una llei pròpia perquè els infants puguin participar en les comparses de foc de la festa independentment de l'edat. Montaner creu que «algú ha d'apostar-hi i s'hi ha de treballar perquè tradicions com la Patum no es perdin.