Berga viurà avui a partir de de les 10 de la nit el concert de Patum, un dels clàssics de la programació festiva del Corpus berguedà. El grup de Tona Obeses i Roba Estesa, un popular septet musical íntegrament femení i feminista del Camp de Tarragona, seran els caps de cartell del concert jove que tindrà lloc al passeig de la Indústria, al davant de l'ambulatori. Hi haurà barra sense alcohol.

Aquest acte, a més de ser una proposta lúdica i un acte paral·lel del programa de la festa, és un recurs que els organitzadors utilitzen per dispersar el públic que assisteix a la passada d'un dels dies més multitudinaris de la celebració. Cal tenir en compte que no tots els visitants que arriben a la ciutat participen o miren els passacarrers.

Ja fa anys que en aquest concert hi toquen grups locals i grups de fora. Obriran el concert els berguedans Wildeers, el grup guanyador del tercer concurs de bandes i grups musicals de la comarca.

A un quart d'11 actuaran Obeses, i a un quart d'1 els també berguedans Besos de Perro. És previst que les Roba Estesa surtin a l'escenari a les 2 de la matinada. I tancaran el concert Thug Life Banda, un grup berguedà que interpreta versions.