Creu Roja del Berguedà proposa als veïns a un nou repte solidari. Serà el proper divendres, 5 de juliol, amb un vespre d'esport i de lleure per aconseguir recaptar fons per als seus projectes humanitaris. Una proposta que s'incorpora dins de la campanya del Sorteig de l'Or per setè any consecutiu.

Tal i com han explicat aquesta tarda la presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont; s'han preparat tres categories diferents per a participar d'aquest repte: una cursa infantil, per a nens i nenes fins a 14 anys, que es farà a les 8 del vespre; una prova d'orientació, que serà a 1/4 de 9, i finalment, la caminada o cursa nocturna, que arrencarà a les 9 de la nit i tindrà un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns de Gironella, i que és apta per a tothom. Les tres proves tindran la sortida a la plaça de la Vila de Gironella. Pont ha detallat que amb el preu d'inscripció (de 7 euros pels infants i 10 pels adults) inclouen una butlleta del Sorteig de l'Or, una bossa i un tiquet per al sopar popular, que acabarà amb karaoke i música.

Col·laboren en l'organització de l'activitat el Centre Alpí de Gironella i el Club Orientació Berguedà. David Tarrés, representant del club, va animar als berguedans a inscriure's en alguna de les modalitats per fer créixer els ingressos per a l'entitat social. També s'implica en la proposta l'Ajuntament de Gironella. Els regidors Teresa Terricabras i Miquel Riera s'han mostrat molt satisfets perquè Creu Roja "hagi tornat a escollir Gironella per a aquesta iniciativa solidària".

Les inscripcions per a participar-hi ja es poden fer a través del web www.numerosolidari.com o bé de manera presencial a l'establiment Costa Esports de Gironella fins el dia 4 de juliol. Durant el Repte Solidari, hi haurà en marxa un concurs fotogràfic. Per participar-hi, cal utilitzar el hashtag #numerosolidari a Instagram i registrar la fotografia al web de l'activitat. Les fotografies que obtinguin més vots s'enduran un cap de setmana rural, àpats en restaurants, descomptes i altres premis.

El 2018 es van recaptar, amb el repte solidari, un total de 2.553 euros que van ser destinats a tots els projectes que impulsa Creu Roja al Berguedà: infància, persones diversitat funcional, immigració, centre de protecció internacional, ocupació, gent gran, transport adaptat... entre d'altres.

L'activitat serveix per impulsar la venda de butlletes del Sorteig de l'Or de la Creu Roja, que es farà el 18 de juliol a Palma. Hi ha en joc un primer premi de 3 milions d'euros, i 4 milions més en premis menors. Els beneficis per la venda de butlletes del Sorteig de l'Or al Berguedà serveixen per finançar els projectes de l'entitat a la comarca i es poden comprar en diversos establiments.