Cadascun del barris de Gironella tindran un dels nou regidors de govern que s'ocuparan especificament d'atendre les seves necessitats i reclamacions. Aquesta és una de les principals novetats del cartipàs municipal que es va aprovar en el ple de dilluns a la nit. Dels 9 regidors de l'executiu se n'estrenen 5.

En declaracions a Regió7, l'alcalde David Font ha explicat que «volem que els barris tinguin de referència un interlocutor, una persona encarregada del barri de forma transversal i també del seu sector». L'alcalde té assignat l'àrea de Gironella centre i les àrees dePolítiques d'habitatge i urbanisme, Gestió pressupostària i recursos human ; la primera tinent d'alcalde, Teresa Terricabres, Viladomiu Nou i Drets socials i gent gran, Civisme, voluntariat i drets humans; el segon tinent d'alcalde, Santi Felius, el Cap del Pla i Mobilitat, transports i seguretat, Promoció econòmica, ocupació i comerç; el tercer tinent d'alcalde luís Vall, nucli històric i Cultura, festes i patrimoni, Projectes europeus i transversals, Polítiques de talent, innovació i turisme; Miquel Serra, Viladomiu Vell Esports i activitat física i de la salut;en David Saborido, la Font del Tórrecs i Govern obert i administració electrònica, Comunicació i tecnologies de la informació,Anna Ferrer tindrà assignat cal Ramons i Joventut.

Així mateix, els nous regidors tindran regidors adjunts. «És bo que el regidor tingui el recolzament directe d'una persona que hagi tingut coneixment de l'àrea» ha indicat el batlle.

Una altra de les novetats del cartipàs és que es creen noves àrees com la de projectes europeus amb l'objectiu d'aconseguir subvencions europees, la de polítiques innovadores i de talent i polítiques d'habitatge. El govern tindrà dues deidcacions del 60%, Teresa Terricabres i Lluís Vall amb un sou brut de 18.525 euros anuals, i una dedicació del 30% de Sant Felius amb una retribució de 9.262,50 euros bruts anuals. Els regidors cobraran 120 euros bruts per cada ple assistit, 150 euros bruts per cada junta de govern.