L'empresa Ballarà SL té en marxa, des de fa 20 anys, una fàbrica moderna i competitiva, que és situada al polígon de Cal Prat, a Puig-reig, i ben comunicada amb la C-16. Actualment té 15 treballadors, i s'hi fabriquen 16 varietats de cake, entre les quals hi ha les tradicionals, com panses, fruita confitada i xocolata, o les més noves: sense sucre i sense lactosa, de llimona, taronja o pastanaga.

Els seus responsables expliquen que «amb la nova fàbrica vam guanyar un 100% perquè, quan érem al centre del poble, la producció es feia a l'edifici de la pastisseria i per plantes, i per això la producció anava amunt i avall amb la pèrdua de temps que això comporta».

Joan Ricart Ballarà diu que «ens hem d'anar adaptant als nous mercats i exigències. Això fa que haguem de fer inversions per adaptar-nos als nous reptes productius. En l'exportació a nous països ens ajuden les Cambres de Comerç i la Generalitat, cada vegada que entrem en un país de fora de la Unió Europea, ens hem d'adaptar a les seves normatives sobre productes, ingredients, transport... I cada país és diferent».

Ricart recorda que, «quan fem un enviament, moltes vegades marxa en un contenidor que porta un vaixell durant unes quantes setmanes. Això vol dir que el producte necessita aguantar i, depenent de l'època de l'any, diverses temperatures. Cal tenir-ho en compte a l'hora de fabricar. Per això disposem de les certificacions internacionals IFS, BRC i la ISO 14001».

A la pregunta de quina és la clau de l'èxit del cake Ballarà, no tenen cap dubte i afirmen que «la seva qualitat, que ve donada també pels ingredients que utilitzem, com la xocolata comprada a Bèlgica, la farina i la fruita confitada que és del país, i en l'època dels panellets, ametlla marcona de primera. La qualitat sempre ha estat la nostra base».