La BdeGust és més que una mostra de vins i productes de proximitat que també. El certamen estrena aquest 2019 el certificat europeu de sostenibilitat Biosphere i esdevé pioner en certamen d'aquestes característiques que l'obtinguin. Així ho ha explicat Karina Behar a la presentació que s'ha fet aquest migdia a l'Església Vella de Gironella acompanyada del nou regidor de comerç Santi Felius.

La BdeGust que se celebrarà el 7 de juliol estrena el certificat Biosphere que acredita que s'apliquen bones pràctiques, per exemple amb la contractació d'empreses que treballen amb persones en risc d'exclusió social com el Taller Coloma i el Grup Horitzó o que fan una gestió responsable del residus que minimitzen i una bona recollida. Behar ha explicat que els plats, coberts i tovallona que s'usen al certamen són orgànics i compostables. Behar ha dit que obtenir aquest segell «no és fàcil», s'han de complir 60 requisits que avalua regularment un consell regulador.

Pel que fa al certamen manté el format que la portat a esdevenir una mostra de referència a la Catalunya central segons Santi Felius. Enguany tornen a la mostra els impulsors del projecte de recuperació de vinyes i les feixes fetes amb murs de pedra seca de La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola. El miler de visitants que es preveu que hi assisteixin podran tastar vins de les denominacions Pla de Bages, Penedès, Costers del Segre (Cellers Underground), Empordà, Penedès i Ribeiro (Gallina de Piel Wines by David Seijas), Pla de Bages ( Heretat Olerr del Mas, Coll Baix, Fargas, Fargas i la Diferenta), Empordà (La Vinyeta) i el cava Vendreell Olivella. El cervessa convidada és la Ninkasi i el restuaradpr Marcel Cardona, xef de cal Fuster de Viver i Serrateix. Esl artesans d'enguany són els formnatges Blancafort i Cal Músic, els embotits de La Cooperativa, Casa Enfrusn i el pa del forn l'Espurna de Berga.

Al llarg del dia es faran diferents activitat com tallers per a la quitxalla, concurs de fotografia d'Instagram, maridatges de vins i formatges, tast de vi a cegues, tast de cervesa artesana i música en directe amb els grup Figa pel vermut musical i el dj Alberto Jimenez i Dr.Swinguez