03 de juliol de 2019
03.07.2019
Regió7

Tanquen un tram del camí de ronda de Queralt a causa d'un despreniment

02.07.2019 | 23:36
Tram de la ronda tallat

Els despreniments de roca registrats durant la setmana passada al camí de ronda de Queralt han comportat el tall del tram comprès entre tots dos miradors, des de dissabte passat, 29 de juny. Segons han explicat fonts municipals, es tracta d'una mesura de caràcter temporal davant del risc que n'hi pugui haver més a la zona. Els despreniments han provocat el moviment de blocs de pedra de mida considerable que han malmès uns quants metres de tanca i obstaculitzen el pas pel camí.

La zona on hi ha hagut els despreniments acostuma a ser utilitzada per a la pràctica de diverses disciplines esportives, com per exemple l'escalada, entre d'altres. En aquest sentit, les circumstàncies naturals de fractura de la roca que fa que n'hi hagi habitualment per causes naturals també es poden haver vist afavorides per la freqüentació i l'acció humana.

L'Ajuntament de Berga, i abans d'obrir de nou el camí, ha sol·licitat l'assessorament extern als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat per saber quines accions cal fer per garantir la seguretat en tots els espais altament freqüentats de la serra de Queralt, en especial la zona afectada.

A més a més, el consistori elaborarà un reglament d'usos de l'espai natural de Queralt juntament amb altres administracions i amb les entitats locals amb la finalitat de determinar les activitats que s'hi poden fer i per garantir-ne la seguretat i el respecte al patrimoni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit