Els problemes d'humitat que pateix la Casa de la Patum no s'han solucionat del tot i després de l'estiu el Patronat Municipal iniciarà una nova actuació per mirar de solucionar-los definitivament. En la reunió celebrada divendres al vespre, els membres del Patronat, amb representació de l'Ajuntament, van constatar, a partir d'un informe dels serveis tècnics municipals, que els problemes d'humitat de l'edifici provenen del subsol.

Davant d'aquesta situació, el Patronat ha acordat que a partir de la tardor s'implementi un sistema de ventilació que pugui complementar l'actual deshumidificador, que es va instal·lar el desembre de l'any passat. Aquella actuació va respondre a la detecció, el mes de d'abril, de goteres a l'edifici. La instal·lació dels sistema de deshumidificadors ja va suposar una inversió de 5.000 euros, els quals no han servit per erradicar definitivament la humitat que pateix l'edifici des de fa anys. La instal·lació dels aparells va suposar la disminució de la humitat, que era del 60% el dia que s'hi van instal·lar, a una forquilla d'entre el 42 i el 46 %.

La reunió del Patronat també va servir per apuntar l'imminent relleu de membres arran de les últimes eleccions municipals, el qual es farà pròximament.

5.000 descàrregues de l'app

Durant la reunió, els membres del Patronat també van analitzar la última edició de la Patum. En aquest sentit, van valorar molt satisfactòriament el funcionament de l'aplicació mòbil, la qual va registrar 5.000 descàrregues i pics de 300 consultes simultànies durant les passades.

El Punt Lila-Vull la nit! va registrar 1.236 atencions, pràcticament les mateixes que el 2018. Pel que fa al Patumaigua, va esgotar les 15.000 ampolles previstes.