09 de juliol de 2019
09.07.2019

L'Agrupació d'Electors de Guardiola es desvincula de l'associació comarcal per discrepàncies internes

La formació delega els seus vots a l'agrupació de la Nou per a la construcció del nou govern

09.07.2019 | 10:41
Consell Comarcal del Berguedà

L'Agrupació d'Electors de Guardiola de Berguedà ha decidit desvincular-se de l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà per discrepàncies internes amb el seu funcionament. A través d'un comunicat, els seus representants han anunciat la decisió presa en no mostrar-se d'acord en la manera de treballar d'aquesta entitat que per primer cop s'ha format al Berguedà perquè els grups municipals que no tenen un partit al darrere puguin tenir representació al Consell Comarcal. En total 29 regidors formen aquestes agrupacions d'electors que estan representades per les candidatures de Som Avià, de Bagà Endavant, Treballem a i per Borredà, Endavant per Capolat, l'Agrupació d'electors de Guardiola, Som Poble de la Nou i l'Agrupació d'Electors de Sagàs.

Tal i com han explicat a través d'un comunicat l'Agrupació d'Electors de Guardiola i ha confirmat a Regió7 el seu representant, Ferran Sayes, durant les reunions mantingudes des de la celebració de les eleccions han vist que "la manera de funcionar no era la que nosaltres defensem" pel que fa, per exemple, a l'elecció dels representants que ocuparan les dues places del Consell Comarcal del Berguedà d'aquesta formació, així com tampoc a l'hora de negociar la formació d'un govern. Sayes ha explicat que la seva posició era abstenir-se per "la diversitat de pensaments, d'opcions i d'interessos". Per altra banda, Sayes ha assegurat que des del primer moment havien demanat una regulació de l'associació,"amb la redacció d'uns estatuts o normativa pròpia per prendre aquest tipus de decisions".

En aquest sentit, tot i que han decidit plegar i desvincular-se de l'associació "perquè veiem que no podem treballar d'aquesta manera", han decidit donar els seus vots a l'agrupació de la Nou de Berguedà. "Malgrat que creiem esgotat l'espai de treball de l'associació com a eina de construcció política comarcal, per responsabilitat amb els vots que ens vinculen inevitablement a ella, i davant la votació que ha de decidir el nou govern comarcal, hem pres la decisió de delegar els nostres vots en l'agrupació de La Nou per tal que en faci ús sota els criteris bàsics següents:
Que en ser l'abstenció la primera opció que vam presentar, a la segona opció de posicionament davant les possibles formes de govern ens decantem, com a formació d'esquerres i independentista, cap al canvi de govern al Consell Comarcal del Berguedà i conseqüentment amb els nostres principis i ideals, així com amb les aspiracions de l'ANC, no recolzarem cap coalició que se sustenti amb partits del 155", han afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook