L'Ajuntament de Berga i Bergacomercial han iniciat la dispensació del material de la campanya La ciutat, un espai en harmonia per promoure el civisme, la convivència i el respecte per l'espai urbà de les persones que són propietàries d'animals domèstics. Els propietaris d'animals de compa-nyia que estiguin censats al registre municipal poden obtenir gratuïtament bosses per recollir els excrements i ampolles per diluir l'orina dels animals que fan les deposicions a la via pública. Es tracta d'una de les accions incloses en la campanya presentada l'abril passat per revertir l'incivisme i evitar problemàtiques vinculades a l'àmbit de la salut pública, entre d'altres.

El material de la campanya es distribuirà entre els propietaris i propietàries d'un animal domèstic que estigui censat. Es tracta d'un tràmit gratuït que es pot realitzar a les oficines de la Policia Local i a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) per comprovar que els animals estiguin degudament identificats amb xip, tal com preveu l'ordenança municipal reguladora de la tinença d'animals domèstics i gossos potencialment perillosos. Per fer la tramitació, caldrà presentar el DNI del propietari o propietària i la documentació de l'animal.

Els propietaris i propietàries d'animals domèstics censats rebran una targeta identificativa de la campanya per poder obtenir les bosses biodegradables per a la recollida d'excrements i l'ampolla de plàstic reutilitzable per diluir l'orina dels animals que fan pipí als espais públics. L'entrega es realitzarà a la recepció de l'ajuntament de Berga, de dilluns a divendres de 9 del matí 2 del migdia, i el dilluns de 5 a 7 de la tarda. D'altra banda, també es dispensaran bosses als establiments de Bergacomercial identificats amb l'adhesiu de la campanya.