18 de juliol de 2019
18.07.2019

El govern de la CUP triplica el nombre de dedicacions exclusives de Berga

Es creen les regidores del dret social de l'habitatge, del polígon de la Valldan, subvencions i de feminisme

18.07.2019 | 14:25
Ple extraordinari de juny a Berga

En aquest mandat el govern de Berga tindrà tres regidories amb dedicacions exclusives, el triple que fins ara i serà una de les vegades que n'hi haurà més en la història del consistori berguedà. El govern de la CUP, que en aquest mandat tindrà 8 regidors en lloc dels 6 de l'anterior, creu que calen aquestes dedicacions per poder tirar endavant la feina que genera un ajuntament com el de Berga amb més de 16.000 habitants segons ha explicat en roda de premsa aquest migdia la tinent d'alcalde Roser Valverde.

Si fins ara només l'alcaldessa Montse Venturós tenia una dedicació del 100% ara hi haurà dues regidores més. Es tracta de les que ocuparan la primera i la segona tinent d'alcalde, Roser Rifà i Roser Valverde, respectivament. A més també s'amplia el nombre de regidories que tindrà un 50% de la jornada dedicada al govern de la ciutat i passa de 3 a 4 quatre. Seran Marià Miró, Isaac Santiago, Iván Sánchez i Eloi Escútia. Finalment hi haurà un regidor amb un 33% de dedicació Aleix Serra.

Aquest dijous a les 7 de la tarda, se celebrarà el ple del cartipàs on s'aprovaran les regidories que tindrà cada membre del govern i els sous dels regidors.

Les retribucions de les dedicacions exclusives es mantenen dins dels topalls fixats pel copi ètic de la CUP de Berga que estableix que els seus regidors cobraran entre 1.600 i 1860 euros nets mensuals en funció de les càrregues familiars tal i com van signar durant la campanya electoral del 26-M els candidats cupaires.

La dedicació exclusiva de l'alcaldessa Montse Venturós li suposarà cobrar 33.751 euros bruts anuals dividits en 14 pagues (amb un sou brut mensual de 2.410,82 euros). En el cas de la primera tinent d'alcalde Roser Rifà percebrà un sou de 30.938 euros anuals bruts (2.209,92 mensuals bruts) mentre que la tercera tinent d'alcalde Roser Valverde rebrà 28.126,14 euros (2.009 euros bruts mensuals).
Pel que fa als 4 regidors amb un 50% de dedicació Marià Miró i Eloi Escútia cobraran 15.469,44 euros anuals bruts que són 1.104 mensuals bruts. Mentre que Isaac Santiago i Ivan Sánchez rebran 14.063 euros anuals bruts que són 1.004,50 mensuals bruts. Finalment, Aleix Serra amb un 33% de dedicació cobrarà 10.223,78 euros anuals bruts que són 730,27 mensuals bruts.

Fins ara, el govern de la CUP amb 6 regidories tenia una dedicació al 100%, una al 80%, una altra al 58,6% i 3 al 50%.

Les noves regidories
El nou govern de la CUP començarà a treballar amb més regidors 8 en relació als 6 del passat mandat i amb noves regidories. Es creen les regidories del polígon industrial de la Valldan per potenciar la seva «promoció econòmica» ha indicat Roser Valverde. També es crea l'àrea de subvencions amb l'objectiu d'aconseguir fons per al consistori i fer una feina global d'aquesta àrea que l'executiu considera estratègica. Es crea també la regidoria de feminisme i LGTBI i societat inclusiva i la del dret social de l'habitatge.

Les àrees es reparteixen de la següent manera. Montse Venturós assumeix Governació, l'hospital Sant Bernabé i Recursos humans. La primera tinent d'alcalde Roser Rifà serà un pes pesant pesant en l'organigrama del nou govern ja que s'ocuparà de les TIC, Comerç, Consum, Fires, Ocupació, polígon industrial de la Valldan, Promoció Econòmica, Turisme i Subvencions. La segona tinent d'alcalde Roser Valverde assumeix Cultura, Festes i Patum, Participació Ciutadana, Feminisme i LGTBI. Aquestes són les tres dedicaciosn exclusives que s'ha fixat el govern de la CUP

Pel que fa als regidors amb un 50% de la jornada Ivan Sánchez portarà Comunicació, drets d'habitatge i drets socials bàsics i patrimoni cultural i museus. Eloi Escútia Educació, Medi Ambient i Mobilitat; Isaac Santiago Esports i Joventut i Marià Miró Hisenda. Pel que fa a Aleix Serra amb un 33% de jornada s'ocuparà d'Urbanisme, Habitatge, Obres i Serveis i Via Pública.


Els plens seran més d'hora
A partir d'aquest dijous,els plens d'aquest mandat se celebraran a les 7 de la tarda en lloc de les 8. Roser Valverde ha explicat que aquesta mesura s'aplica per tal de facilitar «conciliar la vida professional amb la personal». Pel mateix motiu les juntes de govern que se celebren cada dijous es faran a les 2 de la tarda en comptes de a les 6. Les comissions informatives es mantenen els dijous abans del ple a les 7 de la tarda

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.