? La sala de festes La General de Berga tanca provisionalment les seves portes. El futur de l'icònic espai d'oci del Berguedà es decidirà durant l'estiu. La cooperativa Tres Branques, que fins ara era l'encarregada del local, abandona la seva tasca de direcció de l'espai.

Tres Branques té la llicència de La General des del 2012. El grup de sis socis van ser la segona generació de propietaris des que la sala va obrir les portes a la capital del Berguedà, el 1988. No obstant això, els seus dies com a dirigents de la sala acaben el dissabte 27 de juliol. El tancament no té a veure amb «motius econòmics», sinó que és un aspecte personal, «tenim projectes de vida que s'allunyen de la gestió d'una sala de festes i de la nit. Aquests estils de vida tan diferents han causat que tots els socis perdéssim la motivació per gestionar la sala», explica el gerent, Marià Miró.

El tancament no «és el que volem, des de la cooperativa estem intentant que La General no hagi de tancar les portes per sempre», explica el gerent. «És l'única discoteca de la comarca i l'únic local que cobreix la franja horària de 3 a 6 de la matinada els divendres i els dissabtes. Volem que el negoci continuï a mans d'algú amb frescor i amb ganes de seguir», comenta Miró. Ara bé, per a Miró hi ha un problema que està obstaculitzant el traspàs del negoci. «El contracte de lloguer depèn dels propietaris i no ens ho estan posant tan fàcil com voldríem», explica Miró.

Aquest diari s'ha posat en contacte amb els propietaris de la sala, però s'han negat a fer declaracions. A la cooperativa Tres Branques, per la seva banda, expliquen que «estem donant facilitats i hem abaixat el preu del traspàs a la meitat de la xifra que vam haver de pagar nosaltres».