Gósol acull aquest cap de setmana del 27 i 28 de juliol el 24è Festival Càtar del Pirineu, que enguany visita per sisena vegada aquesta localitat, i ho farà acompanyada de la dotzena de la Fira d'Artesania amb tallers, concerts i xerrades culturals, entre d'altres.

La 24a edició del Festival Càtar del Pirineu Català aglutina gairebé un centenar d'activitats en 9 municipis de 4 comarques per on transcorre el Camí dels Bons Homes: Berguedà, Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Sobirà.

En la presentació del certamen, aquest dilluns, es va posar de manifest que els oficis medievals tindran un gran pes específic amb demostracions de forja en directe amb una fornal de carbó, d'escultura càtara, mostra de forcaire i cistelleria, i ceràmica, entre d'altres. Al festival també tindran un paper destacat els remeis càtars, es faran tallers per elaborar xarop de pinya d'avet i taller d'ungüents naturals. També es farà una visita guiada al castell i xerrades.

Les activitats giraran a l'entorn de la fira d'artesania a la plaça Major. Els organitzadors esperen que per tots els actes hi passin unes 2.000 persones, «xifra molt significativa per al poble de Gósol, amb uns 200 habitants».