Berga retorna als orígens més artesans de la comarca durant la celebració de la Festa dels Elois. La celebració dedicada a l'aigua i els animals de càrrega utilitzats pels traginers difondrà les professions relacionades amb el ferro, el metall i el fang amb activitats que permetran fer un viatge a les èpoques més artesanals de la comarca.

La nova edició de la festa inclourà la passada de diumenge a les 9 del matí, en la qual es remullen els animals amb la intenció de rememorar la tradicional benedicció amb aigua que feia el mossèn de la localitat berguedana.

El barri vell tornarà a ser el lloc que acollirà els actes de la Festa dels Elois. D'aquesta manera, la celebració porta els participants per diversos racons del barri vell amb l'objectiu de fer-los reviure i revitalitzar-los. Per exemple, la mostra d'oficis antics es repartirà entre quatre espais: la plaça del Carme, on es mostrarà l'ofici de baster i els visitants trobaran una exposició sobre la sella catalana; la font de la Rectoria, on es col·locarà una fosa de metalls; la plaça de la Pietat, on es podrà veure l'ofici de ferrer; i la plaça de Sant Pere, on es faran demostracions de com col·locar i fixar ferradures als cavalls.

A més, a la plaça de Palau i Quer hi haurà tallers on els més petits de casa podran realitzar activitats i manualitats relacionades amb la temàtica. Al mateix emplaçament hi haurà audició de sardanes, sopar popular i la festa de comiat de solteres i solters durant la nit de dissabte.

Per la seva banda, l'Agrupació de Veïns i la Comissió de Festes del carrer de la Pietat duran a terme un sopar popular a partir de 2/4 de 10 del vespre.