Els treballadors de l'empresa de transports Alsina Graells iniciaran aquest dijous una vaga de tres dies, coincidint amb l'inici del període de vacances més intens, per reclamar els complements salarials inclosos en el conveni i la quantitat fixada en concepte de «borsa de vacances».

El departament de Treball espera que el conflicte a Alsina Graells es pugui solucionar, malgrat que reconeix que a hores d'ara «està encallat», segons Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies. Ginesta explicava ahir que «mentre hi ha temps, hi ha esperança». Malgrat que la Generalitat ha fet reunions de mediació entre empleats i empresa, el cas s'ha hagut de traslladar al Tribunal Laboral de Catalunya. La vaga coincidirà a la Catalunya Central amb la de Renfe. Des del Govern, la delegada a la Catalunya Central, Alba Camps, va lamentar el problema que es causa en un lloc «on fa temps que reivindiquem un transport públic com cal», però, alhora, també va voler donar suport «a garantir el dret de vaga». Per aquesta raó, va demanar a la ciutadania paciència, «perquè sabem que s'està treballant per aconseguir-ho».

Segons Ginesta, sembla difícil que a hores d'ara es pugui trobar «una sortida» abans de l'aturada que comença demà, però tenen esperança «per l'impacte que té per al territori». I va anunciar que seguiran insistint «perquè s'apropin o, si més no, es garanteixin els serveis mínims». La companyia, que actualment és propietat d'Alsa, està integrada per 150 persones i opera a la Val d'Aran, el Berguedà, el Solsonès i el Bages, entre d'altres.

Pel que fa a Renfe, Ginesta va reconèixer que el conflicte «és més complex» i que, malauradament, s'allunya de les competències de la Generalitat.