El febrer d'aquest any es feia públic que Fina Canal, fundadora i fins llavors gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, havia dimitit a causa de la mala situació econòmica de l'entitat. Fina Canal va ser gerent de l'associació des de l'any 1990, i abans ja havia ocupat el càrrec de directora, durant gairebé dues dècades, de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt, que va posar-se en marxa el 1972 per cobrir la mancança existent a la comarca.

L'entitat va iniciar una nova etapa l'abril amb la voluntat de donar continuïtat al seu projecte de suport a les persones amb diversitat funcional de la comarca i als seus familiars. Així es va posar de manifest en una assemblea en què es va aprovar un pla de viabilitat (el contingut del qual només es va donar a conèixer als socis). Va ser en aquesta assemblea que es va aprovar la creació d'una nova junta directiva que afrontés el repte de sortir d'aquest atzucac amb la clara voluntat de poder continuar oferint el servei «a favor dels drets a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament». El càrrec de presidenta de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà va recaure en Cecília Camprubí, que era vicepresidenta de l'antiga junta, i que ha estat portaveu durant els mesos de traspàs, després de la dimissió de l'antiga gerent.

L'entitat gestiona serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual com el centre especial de treball Taller Coloma, l'escola de la Llar, el CDIAP, el programa de suport a la pròpia llar i la residència, entre d'altres.