L'Hospital Sant Bernabé de Berga ha incorporat al seu equipament un nou mamògraf que permet realitzar diagnòstics més precisos i proporcionar als pacients tractaments més eficaços i menys agressius. El mamògraf, que substitueix l'antic -comprat a final de l'any 1995-, ha estat cofinançat per la Fundació Amancio Ortega, que l'any 2015 va posar en marxa un programa de suport a la renovació de l'equipament tecnològic dels hospitals públics, especialment en l'àrea de diagnòstic i tractament radioteràpic del càncer.

La Generalitat ha instal·lat mamògrafs de nova generació a diferents hospitals de la xarxa del país. Entre d'altres, un aparell de característiques similars també s'ha instal·lat recentment a l'hospital d'Igualada.

El nou equip presenta diversos avantatges sobre l'anterior, ja que les mamografies es fan amb adquisició directa, i això significa que, en fer la prova, la imatge surt directament a la pantalla de l'ordinador (anteriorment, s'havia de revelar), la qual cosa millora la qualitat de la imatge. A més, el nou mamògraf està dotat d'un regulador que, en funció de la densitat del teixit mamari, adapta la radiació que envia al pacient per obtenir la millor imatge, i redueix de forma global la irradiació sobre les persones.

El nou mamògraf de Sant Bernabé també permet fer mamografies amb tomosíntesi -un tipus de mamografia que obté múltiples imatges de la mama per poder identificar neoplàsies que se superposin amb el teixit mamari normal-, i facilita la realització de biòpsies en cas de lesions que per ecografia no haurien estat visibles.