L'Ajuntament de Gironella ha atorgat 79 beques per a material i llibres escolars per al curs 2019-2020 a alumnes empadronats al municipi i que estan matriculats en algun dels centres públics o concertats d'educació infantil, primària i secundària obligatòria. L'import destinat és de 7.076,30 euros. Es van rebre un total de 98 sol·licituds, però 19 no complien els requisits estipulats pel consistori del municipi.

L'objecte de la convocatòria, segons ha explicat la regidora d'Ensenyament, Lurdes Roset, és establir facilitats per a les famílies de la població en situació de necessitats socials o econòmiques. «Com a Ajuntament volem que tothom pugui gaudir de les mateixes oportunitats. D'aquesta manera, pretenem que no hi hagi tanta desigualtat a les aules i així hi haurà més possibilitats per als col·lectius més vulnerables», comenta la regidora.

Ajuts per al principi de curs

Els ajuts, coordinats amb l'educadora social i les direccions dels centres educatius, es basen en barems diferents dels dels protocols d'ajudes de caràcter social, que permeten ampliar el ventall de caràcter econòmic de les famílies que hi tenen accés.

«Som conscients que l'inici de curs sempre suposa un import rellevant. És per aquest motiu que volem ajudar a fer que les famílies no hagin de posar parts del salari que els són primordials per a altres despeses. Es tracta de donar-los una empenta econòmica», explica Roset.