«Voldria demanar disculpes perquè aquest expedient segurament no s'ha portat com tocava». Així va iniciar el regidor Ivan Sánchez la seva intervenció al ple d'ahir en què es van aprovar -amb les abstencions de JxBerga i PSC i els vots a favor de la CUP i ERC-, els preus dels serveis del centre esportiu municipal del Tossalet. Tanmateix, els nous preus aprovats ahir ja s'estan cobrant als usuaris des de l'abril.

Ivan Sánchez va informar que Alter Sport, el centre que s'ocupa de la gerència del servei que té en concessió des del 2005 la Federació catalana de Natació (FCN), va plantejar a principis d'enguany un pla de viabilitat que preveia apujar les tarifes dels serveis perquè es pogués mantenir obert. Sánchez va dir que en aquesta nova etapa s'hi han fet millores i que el nombre d'abonats ha augmentat fins a 1.587 persones el primer semestre.

Jordi Sabata, cap de Junts per Berga, es va preguntar «com es poden aplicar unes tarifes[d'un servei públic municipal] no aprovades pel ple?» i va reclamar conèixer el pla amb detall.

Per la seva banda, Abel Garcia va instar al govern a crear «de manera urgent» una comissió de seguiment per avaluar com funciona el servei. També va demanar al govern que reclami cobrar els cànons de lloguer pendents dels darrers quatre anys per no perdrel's.

Ramon Camps d'ERC va dir que hi votaven a favor «perquè cal aplicar els preus».